Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد هادی دهکردی مدیر سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صنعت با اشاره به عملکرد موفق این سامانه در جلوگیری از وقوع مفاسد اقتصادی گفت: تعیین اهلیت اعتباری بازرگانان برای ثبت سفارش بر عهده وزارت صمت است و در اختیار قرار دادن این فرآید به اتاق بازرگانی بر خلاف قانون اساسی و نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به تخلفات و مفاسد اقتصادی پیرامون کارت‌های بازرگانی در گذشته گفت: این مسئله در چند‌سال اخیر مشکلات بسیاری را برای کشور ایجاد کرده است. از جمله این تخلفات می‌توان به مسئله فرارمالیاتی، قاچاق کالا و همچنین سوءاستفاده از ارز دولتی اشاره کرد.

دهکردی با تشریح چگونگی ایجاد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صمت ادامه داد: در سال ۱۳۹۲ با توجه به مفاد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری کارت‌های بازرگانی در وزارت صمت تشکیل شد که بعد از تصویب آیینامه اجرایی آن در سال ۱۳۹۵، این سامانه شروع به فعالیت کرد.

مدیر سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صنعت با تاکید بر اهمیت تجمیع اطلاعات مورد نیاز سامانه از نهاد‌های گوناگون افزود: در سال گذشته با همکاری نهاد‌های گوناگون مانند سازمان امور‌مالیاتی، گمرک و بانک مرکزی و ... بانک‌های اطلاعاتی نهاد‌های گوناگون در سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی تجمیع شد

او با بیان اینکه تعیین اهلیت اعتباری بازرگانان در تمام کشور بر عهده سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صمت است، افزود: با توجه به مصوبه هیئت وزیران در دی ماه ۱۳۹۷، رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی اجرایی شد و مبنای بررسی ثبت سفارش برای واردات کالا قرار گرفت؛ به طوری که این سامانه اهلیت بازرگانان را برای میزان واردات احراز می‌کند.

دهکردی با اشاره به تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس در مورد رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی توسط اتاق بازرگانی گفت: با توجه به استعلام صورت گرفته در سال ۱۳۹۶ از معاونت حقوقی ریاست جمهوری، این معاونت صراحتا وزارت صمت را تنها متولی قانونی امر اعتبار‌سنجی و رتبه‌بندی دانسته است.

مدیر سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صنعت کارکرد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صمت را بسیار مثبت ارزیابی کرد و اظهارداشت: دقیقا از زمانی که این سامانه مبنای بررسی ثبت‌سفارش واردات کالا قرار گرفت از وقوع بسیاری از تخلفات و سوءاستفاده از ارز یارانه‌ای جلوگیری شده است.

او ادامه داد: پیش از فعالیت این سامانه، هیچ ابزاری مناسبی برای اهلیت سنجی بازرگانان و دارندگان کارت‌های بازرگانی وجود نداشت به طوری که بدون توجه به اعتبار مالی و سابقه تجاری افراد و همچنین بدون بررسی بدهی‌های گمرکی و مالیاتی اجازه ثبت واردات به افراد داده می‌شد.

بیشتر بخوانید: تدوین آیین نامه رتبه بندی کارت‌های بازرگانی/ تسهیل فرایند صدور کارت‌

دهکردی ادامه داد: با توجه به اظهارات مسئولان سازمان امور مالیاتی، سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صمت در راستای جلوگیری از مفاسد اقتصادی بسیار موفقیت‌آمیز بوده است؛ به طوری که متخلفان و کسانی که از شرایط پیشیت سوءاستفاده می‌کردند، برای جلوگیری از فعالیت این سامانه تلاش می‌‎کنند.

مدیر سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صنعت با اشاره به فعالیت مرکز ملی رتبه‌بندی اتاق بازرگانی در گذشته گفت: بعد از صدور مجوز‌های غیر‌قانونی توسط این مرکز، سازمان بازرسی کشور این مسئله را مورد بررسی قرار داد و فرآید صدور این مجوز‌ها را داری اشکال دانست؛ به طوری که اتاق بازرگانی با پذیرش این اشتباهات، در یکی از جلسه هیئت اتاق بازرگانی ایران، مرکز ملی رتبه‌بندی را منحل کرد.

او با بیان این نکته که فرآید فرآیند رتبه‌بندی در سامانه وزات صمت کاملا به صورت سیستمی انجام می‌شود، افزود: هیچ یک از کارشناسان وزارت صمت در این فرآیند دخالت ندارند و تمامی داده‌ها به صورت سیستمی پردازش می‌شود. این در حالی است که ساز و کار اتاق بازرگانی برای اعتبار سنجی به صورت کارشناس‌محور است.

دهکردی با تاکید بر اینکه امر اعتبارسنجی و رتبه‌بندی یک وظیفه حاکمیتی است، گفت: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، شئون حاکمیتی به هیچ‌وجه قابل واگذاری به بخش خصوصی نیست. همچنین با توجه به استعلام صورت گرفته از معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، انجام فرآید رتبه‌سنجی توسط اتاق بازرگانی مغایر با قوانین کشور است.

مدیر سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صنعت احتمال وقوع خطا در سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صنعت را صفر درصد دانست و افزود: فرآیند رتبه‌سنجی به صورت سیستمی صورت می‌گیرد به طوری که بر اساس شاخص‌های ابلاغ شده توسط وزیر صنعت، داده‌های و اطلاعات بازرگانان بررسی می‌شود و بر اساس نمرات به دست آمده، سقف واردات برای آن‎‌ها تعیین می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارت بازرگانی وزارت صمت رتبه بندی کارت های بازرگانی معاونت حقوقی ریاست جمهوری توسط اتاق بازرگانی اتاق بازرگانی صورت سیستمی مفاسد اقتصادی اعتبار سنجی ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۶۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است

به گزارش خبرنگار مهر، «سالیو نیانگ دینگ» بعد از ظهر چهارشنبه در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی گیلان اظهار کرد: هدف از سفر به گیلان توسعه همکاری و ارتباط بیشتر با تجار و بازرگانان این استان است.

سفیر سنگال با اشاره به ظرفیت‌های گیلان در ابعاد مختلف بیان کرد: سفر به استان‌ها موضوعی است که همیشه پیگیری می‌کنیم تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مناطق مختلف را بشناسیم.

دینگ با تاکید بر گسترش روابط و مناسبات تجاری سنگال با ایران اضافه کرد: سفر به استان‌ها بر اساس نیازسنجی کشور و برای رفع این نیازها صورت می‌گیرد.

به گفته وی توسعه روابط تجاری و اقتصادی خروجی نشست‌ها، سفرها و دیدارهای دیپلماتیک است.

سفیر سنگال با بیان اینکه پس از یک دهه کمیسیون مشترک میان ایران و سنگال در دسامبر (دیماه) گذشته شکل گرفت، گفت: تصمیمات مهمی در بخش‌های مختلف کشاورزی در این کمیسیون مشترک اتخاذ شد که نتیجه آن سفر سه گروه اقتصادی از سنگال در بخش‌های دامداری، پرورش ماهی و مکانیک به ایران بود.

دینگ با اشاره به حضور و بازدید رئیس اتاق بازرگانی کشورش از غرفه استان گیلان در نمایشگاه اکس پو۲۰۲۴ تهران، گ اضافه کرد: گیلان یکی از استان‌های هدف برای توسعه روابط تجاری با سنگال است و در سه سال گذشته گروهای تجاری مختلفی از ۲ کشور بازدید داشتند و در این راستا زمینه‌های سرمایه گذاری‌های زیادی بین دو کشور بررسی و پیگیری شد.

به گفته وی سطح سیاسی ۲ کشور بسیار عالی بوده و دیدار ۲ رئیس جمهور ایران و سنگال در آفریقای جنوبی نیز موجب شد در بخش‌های مختلفی مانند کشاورزی، پتروشیمی و سایر حوزه‌ها برای مستحکم‌تر کردن روابط تلاش بیشتری داشته باشیم.

سفیر سنگال با اشاره به اینکه این کشور برای کاهش همکاری‌ها با کشورهای غربی به دنبال برقراری ارتباط بیشتر با ایران است، گفت: ایران یکی از برترین مدل‌های جهان در حوزه توسعه اقتصادی است تا بتواند مسیر پیشرفت را طی کند.

گشایش اقتصادی از طریق ریل رشت_ کاسپین

«قاسم رضائیان» رئیس اتاق بازرگانی گیلان هم در این دیدار با تاکید بر ارتباط بیشتر بین اتاق‌های بازرگانی ۲ کشور ایران و سنگال اظهار کرد: رسالت اتاق بازرگانی گیلان برقراری ارتباط بیشتر و افزایش تراز تجاری است.

وی با بیان اینکه گیلان استانی سرسبز و برخوردار از آب و هوای دلنشین است، افزود: حدود ۹۰ درصد چای ایران در گیلان تولید می‌شود که طبیعی‌ترین چای دنیاست، همچنین این استان با کیفیت ترین برنج دنیا، سالم‌ترین و لذیذ ترین زیتون جهان، بیشترین تولید کیوی، ۲۲ نوع دمنوش، محصول بادام زمینی، پنج گمرک و سه بندر دارد.

رئیس اتاق بازرگانی گیلان با بیان اینکه افتتاح ریل راه آهن رشت- کاسپین به ریل سراسری روابط تجاری بین ۲ کشور را گسترش می‌دهد، گفت: بسیاری از شرکت‌های تولیدی ایران در کشورهای آفریقایی تجارت فرا سرزمینی دارند که امیدواریم در این زمینه با کشور سنگال هم این همکاری‌ها را بسط دهیم

کد خبر 6100854

دیگر خبرها

  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • ضرب الاجل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دستگاه‌های کم‌کار در ارائه اطلاعات به سامانه اعتبارسنجی
  • وزیر دادگستری: لایحه جامع وکالت در دست تدوین است/ اجباری‌شدن وکیل در دعاوی
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • جیمی کرگر و انجام چالش رتبه بندی بهترین مربیان تاریخ بدون دانستن نفرات بعدی / فیلم
  • مدل جدید اعتبارسنجی بانکی امسال عملیاتی می‌شود
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟