Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ​چابک آنلاین، "غلامرضا سلیمانی" رئیس کل بیمه مرکزی پیشتر، با اشاره به اهمیت رتبه بندی شرکت های بیمه ای ، اعلام کرده بود که بیمه گذاران حق دارند از وضعیت شرکت های بیمه اطلاع داشته باشند و با آگاهی از شرایط ریسک پذیری آنها بیمه نامه مورد نیاز خود را تهیه کنند.

موسسات رتبه بندی دنیا  از طریق تفسیر، تحقیق و تحلیل،  توانایی یک شرکت بیمه ای  را در پرداخت مطالبات، بدهی ها و سایر تعهدات مالی  مورد بررسی قرارر می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تردید، یکی از مهمترین عوامل موفقیت شرکت ها،  سطح رقابت  در بین  آنها است.

به همین دلیل کیفیت محصولات، مدیریت ریسک، شبکه‌های توزیع، تحقیق و توسعه، نشان تجاری و میزان تقاضا از جمله عواملی است که در رتبه بندی های اعتباری مورد بررسی قرار می گیرد..

یکی از رتبه بندی های رایج در دنیا، رتبه‌بندی اعتباری شرکت‌های بیمه است.

رتبه بندی اعتباری یک شرکت بیمه ای، بیانگر  قدرت مالی و توانایی پرداخت مطالبات بیمه  نامه ها است و هدف از آن تقویت وضعیت مالی کلی و عملکرد عملیاتی صنعت بیمه در حمایت از رشد اقتصادی و رفاه  سهامداران و بیمه گذاران  است.

رتبه بندی اعتباری یک شرکت بیمه ای  به عنوان یک نظر تلقی می شود و هر موسسه رتبه بندی ارزیابی بی‌طرفانه‌ای از وضعیت کلی اعتباری شرکت بیمه را بیان می کند.

رتبه‌بندی اعتباری نقش مهمی در  بازارهای پول و سرمایه  بازی می‌کند و مزایای اجرای آن در صنعت بیمه بر کسی پوشیده نیست.

یک کارشناس صنعت بیمه با بیان اینکه "در ایران از شیوه رایج رتبه بندی اعتباری که در دنیا مطرح است هنوز استفاده نمی شود" گفت: تنها چیزی که در حال حاضر در ایران وجود دارد توانگری مالی شرکت های بیمه و  آیین نامه 69 مصوب شورایعالی بیمه  است که میزان توانایی شرکت های بیمه در پرداخت خسارت را می تواند تعیین کند.

مجید بنویدی بیان کرد: رتبه بندی شرکت های بیمه در دنیا روش های خاصی دارد و چندین  موسسه بزرگ رتبه بندی ، شرکت های بیمه را در دنیا رتبه بندی اعتباری می کنند.

به گفته وی در حال حاضر به دلایلی امکان استفاده از شرکت های معتبر رتبه بندی خارجی در ایران وجود ندارد.

بنویدی در پاسخ به این پرسش که" آیا توانایی رتبه بندی اعتباری قابل قبول در داخل کشور وجود دارد؟" اظهار کرد: ممکن است که این توانایی در کشور وجود داشته باشد اما آن چیزی که در بازار بین المللی شرکت های رتبه بندی وجود دارد این است که شرکت های رتبه بندی از یک تخصص های ویژه ای برخوردار بوده و از چند جهت شرکت های بیمه را بررسی می کنند و  استقلال های خاص خود را دارند .

وی افزود: باید یک موسسات مستقلی باشند که این کار را انجام دهند البته کارهایی درحال انجام است ولی الان به آن صورت پیشرفته در ایران نیست و در صنعت بیمه هم به گزارش توانگری مالی که مورد تایید بیمه مرکزی است بسنده شده است.

در حال حاضر بیمه مرکزی به عنوان متولی صنعت بیمه ا‌ی کشور تنها با اعلام میزان توانگری مالی، شرکت های بیمه را رتبه بندی می کند، اما آیا کافی است؟

علی حبیب محمدی، کارشناس صنعت بیمه در این خصوص گفت: توانگری مالی هم به توان اعتباری  و جبران بیمه نامه هایی که شرکت های بیمه می فروشند مربوط است، اگرچه ممکن است هنوز این توانگری خیلی درست اعمال نشود ولی  فعلا تنها راهکار همین است  که انجام می شود.

به اعتقاد وی " نواقص زیادی در رتبه بندی توانگری مالی  که در حال حاضر در صنعت بیمه انجام می شود وجود دارد."

به گفته حبیب محمدی" در همه صنایع رتبه بندی اعتباری انجام می شود اما در ایران این کار را انجام نمی شودو دلایل بسیاری هم برای این مساله وجود دارد."

این کارشناس صنعت بیمه بیان کرد: بیشتر شرکت های بیمه در ایران خصوصی نبوده و شبه دولتی هستند و یکی از سهامداران قوی آنها یک ارگان وابسته به دولت است و اولین چالش این است که نمی توانند خیلی از اینها را از دایره حذف کنند.

حبیب محمدی، عنوان کرد: سرمایه های شرکت های بیمه به هیچ وجه کفاف تعهدات آنها را نمی دهد و اگر یک اتفاق فاجعه آمیز رخ دهد اصلا امکان جبران آن را ندارند.

وی،با اشاره به  قاعده سرمایه گذاری شرکت های بیمه  گفت: شرکت های بیمه در ایران پتروشیمی ها را بیمه می کنند در حالیکه سرمایه خود پتروشیمی چند برابر شرکت بیمه است، از طرفی اتکایی بیرونی هم وجود ندارد و حتی زمانی که این ریسک را بین خود تقسیم می کنند باز این ریسک در داخل کشور محبوس است.

واقعیت این است که  شفافیت مهمترین ره آورد رتبه بندی اعتباری شرکت های بیمه است  و شاید بتوان با مطالعه نظام رتبه‌بندی اعتباری شرکت‌های بیمه ای در دنیا به عوامل تعیین‌کننده رتبه بندی  دست پیدا کرد و با استفاده از تجارب کشورهای دیگر به تعیین رتبه اعتباری شرکت های بیمه پرداخت.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رتبه بندی شرکت های بیمه ای رتبه بندی اعتباری موسسات رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۰۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ در رتبه‌بندی تایمز، پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین های دانشگاه های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه ۱۵ در دانشگاه های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903912

دیگر خبرها

  • لیگ‌یک / یک پنالتی برای لمس صعود و سقوط!
  • برنامه رتبه بندی معلمان از افتخارات مجلس یازدهم است
  • دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است