Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@02:12:30 GMT

چگونه بازرگانان رتبه بندی می شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۴۹۱۰

محمدجواد هادی دهکردی، مدیر «سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری» وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌و‌گو با  باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه صورت‌های مالی گویای کارنامه عملکرد یک شرکت یا بنگاه اقتصادی است، اظهار کرد: کارنامه مالی در وهله اول کارکرد داخلی برای آن شرکت یا بنگاه اقتصادی دارد چرا که سهامداران از وضعیت مالی شرکت یا بنگاه اقتصادی و میزان سود یا زیان ده بودن آن مطلع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کارکرد دوم این صورت‌های مالی برای حاکمیت و ذی‌نفعان مختلف است که در تعاملات خود با شرکت‌ها یا بنگاه‌های اقتصادی به اطلاعاتی نظیر «سرمایه»، «دارایی»، «بدهی»، «وجوه نقد» دست پیدا کرده تا بر این اساس روابط خود را با آن‌ها تنظیم کنند.

بازرگانان بر اساس رتبه اعتباری تسهیلات دریافت می‌کنند
هادی دهکردی با اشاره به اینکه در «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری»، رتبه‌بندی اعتباری از سه بخش «مسئولیت‌پذیری»، «شاخص‌های کسب و کار» و «وضعیت مالی» تشکیل شده است، اظهار کرد: در خصوص شاخص‌های وضعیت مالی باید اطلاعات صورت‌های مالی وجود داشته باشد، اما تاکنون این اطلاعات به صورت کاغذی و اسکن شده وجود داشت و به همین دلیل عملا پردازش مکانیزه آن امکان‌پذیر نبود.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون با همکاری وزارت امور  اقتصادی و دارایی  و وزارت صمت فرآیندی طراحی شده است که این اطلاعات از حالت کاغذی به داده های الکترونیکی تبدیل شود، بیان کرد: بعد از این مرحله داده خام وارد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری به عنوان یکی از زیر سامانه‌های سامانه جامع تجارت می‌شود.

هادی دهکردی ادامه داد: پس از اینکه داده‌های مربوطه در کنار سایر شاخص‌ها قرار گرفت، رتبه بازرگان مشخص می‌شود که بر اساس آن مزایا و تسهیلاتی از جمله تخصیص ارز به بازرگان تعلق می‌گیرد.

مدیر «سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری» وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از اجرای سیاست تخصیص ارز دولتی به شرکت‌ها و تبعات آن گفت: سیاست ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی منجر به این شد که،  کنترلی روی ثبت سفارش وجود نداشته باشد و فهرست بلند بالایی از شرکت‌هایی پدید آید که پس از دریافت کارت‌بازرگانی، بدون اینکه هدفی برای واردات به کشور داشته باشند ارز دولتی دریافت کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بررسی ثبت سفارش‌ها نشان داد که در ابتدای اجرای سیاست ارز دولتی، سیستم تخصیص ارز مبتنی بر ارزیابی‌های کارشناسی و خبره محور بود، افزود: از ابتدای دی‌ ۹۷ با ابلاغ سازمان‌های صنعت و معدن و تجارت استان‌ها، ثبت سفارش‌ها صرفا بر اساس رتبه‌بندی و تایید اهلیت بازرگان انجام می‌شود.

شفافیت تجاری با سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری
دهکردی با بیان اینکه با استقرار این سامانه در حوزه واردات و صادرات بنگاه‌های اقتصادی شفافیت صورت می‌گیرد، اظهار کرد: بازرگانان و تجاری که شفاف عمل کنند، براساس ساز و کار این سامانه نفع بیشتری می‌برند.

مدیر سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صمت در پایان گفت: همچنین به دلیل اینکه اطلاعات بازرگانان و تجار با حسابرسی از آن‌ها مبنای عمل وزارت صمت قرار می‌گیرد، فرآیند دریافت مزایا و تسهیلات ارائه شده به آن‌ها در حوزه‌هایی مانند «تسهیلات بانکی»، «معافیت‌های مالیاتی»، «بیمه» تسهیل خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۴۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی

به‌گزارش خبرگزاری مهر، احمد علیجانپور در این زمینه اظهار کرد: نتایج رتبه بندی منطقه‌ای نسخه ۲۰۲۴ نظام معتبر رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی تایمز به تازگی اعلام شده است و طبق این رتبه بندی، دانشگاه ارومیه با ۱۵۰ پله ارتقا نسبت به نسخه ۲۰۲۳، از رتبه ۴۰۰-۳۵۱ به رتبه ۲۵۰-۲۰۱ در بین دانشگاه‌های آسیایی صعود کرده است.

وی افزود: روند تغییرات جایگاه دانشگاه ارومیه نیز طبق این نظام رتبه بندی در بین دانشگاه‌های بین المللی و ملی نشان داده شده است که یک هزار و ۱۲۷ دانشگاه در این رتبه بندی شرکت کرده‌اند.

وی ادامه داد: نظام رتبه بندی «THE» یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین نظام‌های رتبه بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در سطح جهان است که در نسخه ۲۰۲۴، تعداد یک هزار و ۱۲۷ مؤسسه آموزش عالی در منطقه‌ی آسیا در آن نمایه و رتبه بندی شده‌اند و از این میان تعداد ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ کشور حضور دارند.

رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه از ایران نیز ۷۵ مؤسسه در این رتبه بندی شرکت کرده‌اند، افزود: طبق این رتبه بندی بین المللی، وضعیت رتبه دانشگاه در بین دانشگاه‌های جامع ایران ارتقا یافته است.

علیجانپور اضافه کرد: دانشگاه ارومیه بین کل مؤسسات ملی از رتبه ۴۴ به رتبه ۱۵ و در بین دانشگاه‌های جامع بعد از دانشگاه‌های تهران، تبریز، شیراز و فردوسی مشهد که جایگاه رتبه بندی آنها بالاتر است، به همراه دانشگاه کاشان در سبد رتبه‌ای مشترک ۲۵۰-۲۰۱ قرار دارد.

کد خبر 6099922

دیگر خبرها

  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • لیگ‌یک / یک پنالتی برای لمس صعود و سقوط!
  • حضور بازرگانان فناوری در نمایشگاه اینوتکس/ ۲۰ محصول فناورانه رونمایی می‌شود
  • حضور بازرگانان فناوری در نمایشگاه اینوتکس۲۰۲۴/۲۰ محصول فناورانه رونمایی می‌شود
  • ضرب الاجل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دستگاه‌های کم‌کار در ارائه اطلاعات به سامانه اعتبارسنجی
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • مدل جدید اعتبارسنجی بانکی امسال عملیاتی می‌شود
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال