Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد هادی دهکردی، مدیر «سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری» وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌و‌گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه صورت‌های مالی گویای کارنامه عملکرد یک شرکت یا بنگاه اقتصادی است، اظهار کرد: کارنامه مالی در وهله اول کارکرد داخلی برای آن شرکت یا بنگاه اقتصادی دارد چرا که سهامداران از وضعیت مالی شرکت یا بنگاه اقتصادی و میزان سود یا زیان ده بودن آن مطلع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کارکرد دوم این صورت‌های مالی برای حاکمیت و ذی‌نفعان مختلف است که در تعاملات خود با شرکت‌ها یا بنگاه‌های اقتصادی به اطلاعاتی نظیر «سرمایه»، «دارایی»، «بدهی»، «وجوه نقد» دست پیدا کرده تا بر این اساس روابط خود را با آن‌ها تنظیم کنند.

بازرگانان بر اساس رتبه اعتباری تسهیلات دریافت می‌کنند

هادی دهکردی با اشاره به اینکه در «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری»، رتبه‌بندی اعتباری از سه بخش «مسئولیت‌پذیری»، «شاخص‌های کسب و کار» و «وضعیت مالی» تشکیل شده است، اظهار کرد: در خصوص شاخص‌های وضعیت مالی باید اطلاعات صورت‌های مالی وجود داشته باشد، اما تاکنون این اطلاعات به صورت کاغذی و اسکن شده وجود داشت و به همین دلیل عملا پردازش مکانیزه آن امکان‌پذیر نبود.

بیشتر بخوانید: پای گمرک در اتصال به سامانه جامعه تجارت می لنگد/ تبادل اطلاعات قطع و وصل می‌شود!

وی با بیان اینکه هم‌اکنون با همکاری وزارت امور  اقتصادی و دارایی  و وزارت صمت فرآیندی طراحی شده است که این اطلاعات از حالت کاغذی به داده های الکترونیکی تبدیل شود، بیان کرد: بعد از این مرحله داده خام وارد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری به عنوان یکی از زیر سامانه‌های سامانه جامع تجارت می‌شود.

هادی دهکردی ادامه داد: پس از اینکه داده‌های مربوطه در کنار سایر شاخص‌ها قرار گرفت، رتبه بازرگان مشخص می‌شود که بر اساس آن مزایا و تسهیلاتی از جمله تخصیص ارز به بازرگان تعلق می‌گیرد.

مدیر «سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری» وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از اجرای سیاست تخصیص ارز دولتی به شرکت‌ها و تبعات آن گفت: سیاست ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی منجر به این شد که،  کنترلی روی ثبت سفارش وجود نداشته باشد و فهرست بلند بالایی از شرکت‌هایی پدید آید که پس از دریافت کارت‌بازرگانی، بدون اینکه هدفی برای واردات به کشور داشته باشند ارز دولتی دریافت کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بررسی ثبت سفارش‌ها نشان داد که در ابتدای اجرای سیاست ارز دولتی، سیستم تخصیص ارز مبتنی بر ارزیابی‌های کارشناسی و خبره محور بود، افزود: از ابتدای دی‌ ۹۷ با ابلاغ سازمان‌های صنعت و معدن و تجارت استان‌ها، ثبت سفارش‌ها صرفا بر اساس رتبه‌بندی و تایید اهلیت بازرگان انجام می‌شود.

شفافیت تجاری با سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری

دهکردی با بیان اینکه با استقرار این سامانه در حوزه واردات و صادرات بنگاه‌های اقتصادی شفافیت صورت می‌گیرد، اظهار کرد: بازرگانان و تجاری که شفاف عمل کنند، براساس ساز و کار این سامانه نفع بیشتری می‌برند.

مدیر سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صمت در پایان گفت: همچنین به دلیل اینکه اطلاعات بازرگانان و تجار با حسابرسی از آن‌ها مبنای عمل وزارت صمت قرار می‌گیرد، فرآیند دریافت مزایا و تسهیلات ارائه شده به آن‌ها در حوزه‌هایی مانند «تسهیلات بانکی»، «معافیت‌های مالیاتی»، «بیمه» تسهیل خواهد شد.


 انتهای پیام/

لزوم وجود اطلاعات صورت‌های مالی در شاخص‌های وضعیت مالی

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۴۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه رتبه بندی معلمان از افتخارات مجلس یازدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، سلمان اسحاقی صبح چهارشنبه در مراسم تجلیل از معلمان نمونه خراسان جنوبی اظهار کرد: نمی‌توانیم جایی سخن از شهید و مقام شهادت را بیاوریم ولی حرف از معلم نزنیم.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی گفت: نمی‌توانیم سخن از سردار سلیمانی و طهرانی مقدم‌ها بزنیم ولی از معلمان آنان سخن نگوییم.

اسحاقی گفت: دشمنان ما متوجه شده‌اند اگر روزی بخواهند به انقلاب آسیب بزنند باید به زیر ساخت‌های تعلیم و تربیتی ما ضربه بزنند.

وی ادامه داد: مجلس و دولت در عمل باید نشان دهند که به معلم و این شغل شریف ارادت دارند.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی گفت: موضوع رتبه بندی معلمان در روند اجرایی نیاز به اصلاحاتی دارد ولی با این وجود مجلس این شجاعت داشت که رتبه بندی معلمان را بعد از ۱۵ سال به نتیجه برساند.

اسحاقی گفت: یکی از افتخارات مجلس یازدهم و دولت سیزدهم همین موضوع رتبه بندی معلمان است که مجلس دوازدهم نیز با تکیه بر لایحه هفتم زیرساخت‌های بهتری برای اجرای رتبه بندی معلمان رقم خواهد زد.

علیرضا موسوی نژاد، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسه تجلیل از مقام علم، آموزگاری و استادی است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: افتخار معلم این است که در جامعه انسان بذری می‌کارد که تبدیل به درختی پر ثمر و مفید می‌شود.

موسوی نژاد افزود: افتخار ما بر این است که روز معلم یادآور نام و مقام استاد بزرگ شهید استاد مطهری است.

کد خبر 6100061

دیگر خبرها

  • لیگ‌یک / یک پنالتی برای لمس صعود و سقوط!
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • ضرب الاجل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دستگاه‌های کم‌کار در ارائه اطلاعات به سامانه اعتبارسنجی
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • برنامه رتبه بندی معلمان از افتخارات مجلس یازدهم است
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است