Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@09:50:36 GMT

نقش شرکت‌های رتبه‌بندی در آگاهی‌بخشی به سهامداران

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۳۶۵۵۲

نقش شرکت‌های رتبه‌بندی در آگاهی‌بخشی به سهامداران

عضو شورای عالی بورس گفت: شرکت‌های رتبه‌بندی، ریسک اعتباری نهادهای مالی، اوراق بهادار، بانکها و بیمه‌ها را بررسی کرده و با این اقدام سرمایه‌گذاران با آگاهی بیشتری اقدام به سرمایه‌گذاری در این بازارها می‌کنند.

خبرگزاری تسنیم: قاسم محسنی در خصوص کارکرد موسسات رتبه‌بندی با اشاره به این که این موسسات ریسک اعتباری شرکت‌ها را می‌سنجد گفت: تا به امروز در خصوص بازدهی در بازار‌های مختلف از جمله بازار سرمایه، بانک و بیمه اطلاعات خوبی در دسترس متقاضیان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو شورای عالی بورس افزود: به عنوان مثال زمانی که در صنعت بیمه، خدمتی، چون بیمه عمر را مورد برسی قرار می‌دهیم، متوجه می‌شویم که این سرمایه‌گذاری چقدر بازدهی نصیب سرمایه گذاران خود می‌کند و یا وقتی به بانک‌ها مراجعه می‌کنیم می‌دانیم نرخ سود سپرده چقدر است و زمانی هم که اوراق بهادار یا سهام شرکتی را در بازار سرمایه خریداری می‌کنیم با علم و آگاهی از نرخ سود و بازده آن، این کار را انجام می‌دهیم.

وی اضافه کرد:، اما در خصوص ریسک این سرمایه‌گذاری‌ها، به عنوان مثال این که شرکت‌های بیمه می‌توانند در خصوص پرداخت سود و اصل سرمایه به تعهدات خود عمل کنند، یا این که بانک‌ها می‌توانند سپرده بانکی را به همراه سود آن به سرمایه گذاران بدهد باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد. این در حالی این است که در برخی موارد شاهد این اتفاق بوده ایم که برخی موسسات اعتباری به دلایل مختلف نتوانسته‌اند تعهدات خود را نسبت به سپرده‌گذاران انجام دهند.

مدیرعامل شرکت رتبه‌بندی اعتباری برهان ادامه داد: بر این اساس شرکت‌های رتبه‌بندی، ریسک اعتباری نهاد‌های مالی، اوراق بهادار، بانک‌ها و بیمه‌ها را بررسی می‌کند و این موضوع را به‌صورت علائمی اعلام می‌کند. به عنوان مثال شرکتی که بیشترین ریسک را در این رتبه بندی می‌گیرد، از ریسک سرمایه گذاری بالایی برخوردار است و این ریسک‌ها به علاوه گزارش مفصلی از وضعیت اعتباری شرکت‌ها به عموم مردم ارئه می‌شود که مردم علاوه بر بازدهی باید اطلاعات مرتبط با ریسک را نیز در اختیار داشته باشند تا سرمایه گذاری مطمئنی داشته باشند. به عبارت دیگر با این اقدام سرمایه‌گذاران با آگاهی بیشتری اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند.

وی با اشاره به این که سرمایه گذاران باید به دو موضوع در سرمایه‌گذاری‌های خود توجه کنند تاکید کرد: موضوع نخست ریسک شرکت‌ها و موضوع دوم بازدهی آن‌ها است. بر این اساس اگر فقط اطلاعات بازدهی مورد توجه قرار بگیرد و در خوص ریسک سرمایه‌گذاری دقت نشود، سرمایه‌گذاری مناسبی صورت نگرفته است.

محسنی با بیان این که کشورهایی، چون انگلس و آمریکا در زمینه رتبه‌بندی شرکت‌ها از جمله کشور‌های پیشرو در دنیا هستند افزود: این صنعت دارای تاریخچه طولاتی در دنیا است که تا قبل از بحران مالی سال ۲۰۰۷ تحت نظارت نبود و قوانین و مقررات خاصی نیز بر آن اعمال نمی‌شد، اما پس از این بحران، مقرراتی در مورد این صنعت اجرایی شد.

وی اضافه کرد: در کشور ما نیز هر چند با تصویب قانون جدید اوراق بهادار در سال ۸۴، پیش‌بینی‌هایی در این زمینه شده است، اما مقررات مربوط به آن از سال ۱۳۹۵ تعیین و تصویب شد تا بر این اساس موسسات رتبه‌بندی زیر نظر سازمان بورس فعالیت کنند.

عضو شورای عالی بورس گفت: بر این اساس امور ثبت موسسه اعتباری برهان به عنوان نخستین موسسه اعتباری کشور در حال انجام است و از یک ماه دیگر این آمادگی وجود خواهد داشت تا خدمات رتبه‌بندی در بازار سرمایه ارائه شود.

وی همچنین در خصوص مزایای رتبه‌بندی برای شرکت‌ها اظهار داشت: به عنوان مثال وقتی بانکی بخواهد به یک شرکت وام بدهد، اگر شرکت وام‌گیرنده رتبه‌بندی شده باشد بانک با خیال راحت‌تری این کار را انجام می‌دهد یا اگر سرمایه‌گذاری قصد خرید اورق بهادار، سهام یا صکوک آن شرکت را داشته باشد، با ریسک کمتر و آسودگی بیشتری این کار را انجام می‌دهد.

محسنی تاکید کرد: این در حالی است که در کشور‌های پیشرو اگر اوراق بهاداری رتبه‌بندی نشده باشد، سرمایه‌گذاران اقدام به خرید آن اوراق نمی‌کنند که امیدواریم در کشور ما هم روزی شاهد کاهش ریسک معاملات بازار سهام و حرکت به این سمت باشیم. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003NXq

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۳۶۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر کتابخانه مرکزی، تأمین منابع علمی و انتشارات دانشگاه کاشان گفت: بر این اساس، دانشگاه کاشان در بین دانشگاه‌های جامع کشور، پس از دانشگاه تهران و دانشگاه تبریز، بیشترین میزان امتیاز در بخش «استناد» یعنی ۷۳/۴ را در سنجه‌های ارزیابی داراست.
دکتر احمدی‌زاده افزود: رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز»، مؤسسه‌های پیشرو آسیا را در پنج شاخص آموزش (با وزن ۲۴/۵ درصد)، چشم‌انداز بین المللی (با وزن ۷/۵ درصد)، کیفیت پژوهش (با وزن ۲۸ درصد)، استناد‌ها (با وزن ۳۰ درصد)، و درآمد‌های صنعتی (با وزن ۱۰ درصد)؛ بر پایۀ ۱۷ سنجه ارزیابی می‌کند.
وی گفت: بر اساس این رتبه بندی، دانشگاه کاشان به همراه چند دانشگاه دیگر از جمله دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، با یک رتبه صعود، رتبه‌ی ۱۹ ملی و ۲۵۰-۲۰۱ آسیایی را به خود اختصاص داده است.
«مؤسسه آموزش عالی تایمز» در ویرایش ۲۰۲۴ خود که به‌تازگی منتشر شده، نام ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ کشور آسیا را در فهرست پایانی خود آورده و نام ۷۵ دانشگاه ایرانی (۱۰ مؤسسه بیشتر از سال گذشته) را در سیاهه‌ی مؤسسه‌های برتر آسیا منتشر کرده است.

دیگر خبرها

  • برنامه رتبه بندی معلمان از افتخارات مجلس یازدهم است
  • دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند